Hammaslääkärin palvelut

Palautetta asiakkailtamme hammaslääkärin palveluistamme

Lue lisää Facebook-sivultamme.

 

|
Tänne voi mennä hyvin mielin hieman pelokkaampikin hammaspotilas. Kiitos Kristiina A:n!
|
Noin 30-vuotinen asiakkuus. Pirjon luona käynyt. Puhuminen on yleensä jäänyt jostain syystä, mutta aina on muutamat lauseet vaihdettu 🙂 Kiitos.
|
Hyvä hoito ja ymmärtäväinen henkilökunta!

Hoidamme hampaasi

Teemme työtämme kokemuksella ja ammattitaidolla kotoisalla vastaanotollamme Itiksessä.

 

Käymällä säännöllisesti hammastarkastuksessa vältyt isommilta ja pitkäkestoisilta hammashoidoilta. Tiedät, että suusi on terve ja voit hymyillä estotta. Myös hammaslääkärikulusi pysyvät hallinnassa.

Vastaanotollamme hammaslääkärit toimivat yksityisinä ammatinharjoittajina. Meillä on yhteinen lain vaatimukset täyttävä potilastietojärjestelmä.

Käydessäsi vastaanotolla sinusta kerätään tietoja hoidon suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Tietojasi käsitellään luottamuksellisesti, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille ilman lupaasi.

Huolehdimme turvallisuudestasi

Potilasturvallisuus on meille sydämen asia. Älä sinäkään tule sairaana vastaanotolle.

 

Potilaan turvallisuus on johtotähtemme

Potilasturvallisuus on hammaslääkäreillemme kunnia-asia.

Tule vain terveenä hammashoitoon

Jos sinulla on hengitystieoireita tai olet matkustanut koronariskimaassa kahden viikon aikana, siirrä käyntiäsi eteenpäin.

Hammaslääkärin palvelut sinulle kokemuksella ja ammattitaidolla vastaanotollamme Itäkeskuksessa

Itäväylän Hammaslääkärit tarjoaa  kaikki hammashoidon peruspalvelut kuten hampaiden paikkaukset ja poistot sekä pienet leikkaukset.

 

Hammastarkastus

Hampaat kannattaa tarkastaa säännöllisesti. Tarkastuksen yhteydessä tutkitaan hampaiden lisäksi ikenien terveydentila sekä suun limakalvot. Hoitava hammaslääkäri määrittää sopivan tarkastusvälin. Lue lisää.

Hampaan paikkaus

Hampaan paikkauksen yhteydessä puhdistetaan reikiintynyt, pehmennyt tai lohjennut hampaan osa. Vanha paikka saatetaan joutua poistamaan kokonaan tai osittain. Tilalle laitetaan uusi paikka. Halutessaan meillä saa puudutuksen. Lue lisää.

Hampaan juurihoito

Hammassärky voi johtua tulehtuneesta hampaasta. Särkevä hammas tarvitsee usein juurihoidon. Joskus röntgenkuvassa näkyy sellainen muutos hampaan juuren alueella, joka vaatii juurihoidon parantuakseen. Lue lisää.

Hammaskirurgia

Kirurgisia toimenpiteitä ovat esimerkiksi hampaan poistot. Hammas voidaan joutua poistamaan myös leikkauksessa, mikäli tavanomainen poisto ei onnistu. Joissain tapauksissa hampaan juuren kärki poistetaan kirurgisesti.

 

 

Röntgen

Hammaslääkäri arvioi röntgenkuvien tarpeellisuuden yksilöllisesti. Vastaanotollamme on käytössä ortopantomo-röntgenlaite tavanomaisten röntgenlaitteiden lisäksi. Sillä saadaan kuva molemmista leuoista yhtä aikaa.

Protetiikka ja implantit

Protetiikka on puuttuvien hampaiden korvaamista proteesein. Irtoproteesit otetaan yöksi pois suusta. Kiinteitä proteeseja ovat kruunut ja sillat. Yksittäiset puuttuvat hampaat korvataan yleensä implantilla eli keinojuurella.

Iensairauksien hoito

Iensairauden hoitoa on mm. hammaskiven poisto ja bakteeripeitteiden poisto ientaskuista. Hyvä kotihoito on tärkeä osa iensairauden ennaltaehkäisyssä. Suuhygienisti neuvoo siinä mielellään. Lue lisää.

Purentavaivojen hoito

Hampaiden yöllinen narskuttelu on yleinen vaiva. Se aiheuttaa helposti mm. päänsärkyä ja hampaiden lohkeamista. Öisin suussa pidettävä purentakisko tuo usein helpotusta vaivoihin.

Hampaiden valkaisut

Suuhygienistin vastaanotolla tekemä valkaisu on turvallista ja tehokasta. Ennen valkaisua hampaiston tulee olla hoidettu ja ikenien terveet. Valkaisuhoito suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa ottaen huomioon yksilölliset toiveet sekä suun tilanne. Valkaisun tulos on aina yksilöllinen. Lue lisää.

Usein kysyttyä hammaslääkärin vastaanotollamme

Hammaslääkärimme ovat keränneet hammaspotilaidemme usemmiten esittämien kysymysten vastauksia.

 

Kuinka usein hampaat tulisi tarkastuttaa?
Hammastarkastuksessa on yleensä hyvä käydä säännöllisesti vuoden välein. Hammaslääkäri tekee hammastarkastuksessa arvion suun ja hampaiden terveydentilasta ja antaa yksilöllisen suosituksen siitä, kuinka usein tarkastuksessa tulisi käydä.
Voiko hammaskiveä poistaa ultraäänellä?
Hammaslääkäri tai suuhygienisti poistaa hammaskiven yleensä ultraäänilaitteella (kuvassa) ja/tai käsi-instrumenteilla. Bakteeripeitteiden ja hammaskiven poistolla pyritään ehkäisemään hampaiden kiinnityskudossairauden eli parodontiitin muodostumista.
Mitä hammaskivi on?
Hammaskivi on kovettunutta bakteeriplakkia, jonka muodostumista voi estää pitämällä hampaiden pinnat vapaina hammasplakista. Siihen tarvitaan säännöllistä ja huolellisesti tehtyä hampaiden harjausta ja hammasvälien puhdistusta sopivin välinein. Hammaslääkäri tai suuhygienisti neuvoo oikean harjaustekniikan ja valitsee sopivimman tavan puhdistaa hampaiden välit joko hammasväliharjoilla, harjatikuilla tai hammaslangalla.
Millainen on hyvä hammasharja?
Hyvä hammasharja on pehmeä, sopivan kokoinen ja sen varsi on hyvin käteen sopiva. Ahtaiden kohtien puhdistus onnistuu riittävän pienellä harjalla. Sähköhammasharjalla on monissa tutkimuksissa todettu hampadien tulevan helpommin puhtaiksi kuin tavallisella hammasharjalla harjattaessa.
Mitä ainetta ovat hampaiden paikat?
Hampaiden paikkauksessa käytetään eri materiaaleja, joita toisistaan erottavat paikan kestävyys, hinta, esteettisyys ja paikkaamisen nopeus. Vaihtoehtoja ovat yhdistelmämuovipaikka, amalgaamipaikka, keraaminen paikka, kultapaikka. Eniten käytetään yhdistelmämuoveja. Amalgaami on poistumassa käytöstä. Omista mieltymyksistä kannattaa keskustella hammaslääkärin kanssa.
MIten huomioitte hammashoitoon liittyvät pelkotilat?
Pyrimme aina kertomaan hammashoidon aikana hoidon eri vaiheista ja kyselemään tuntemuksia tehdäksemme hoidosta mahdollisimman miellyttävää. Kun kerrot hammaslääkärille tuntemuksistasi, niin osaamme suunnitella hoidon oikein. Meillä puudutuksen saa aina halutessaan. Tarvittaessa käytetään rauhoittavia lääkkeitä. Meillä käy nukutuslääkäri vaikeimpia pelkopotilaita varten.
Sattuuko hampaiden puuduttaminen?
Miltä hampaiden puudutus tuntuu riippuu omasta kipukynnyksestä. Useimmille puudutus on vain pieni nipistys ja ohuella neulalla puudututtaessa kaikki eivät välttämättä huomaa edes pistoa. Suussa on herkimpiä alueita, joilla puudutus tuntuu enemmän.
Mitä ainetta ovat hampaiden paikat?
Hampaiden paikkauksessa käytetään eri materiaaleja, jotka erottaa toisistaan paikan kestävyys, hinta, esteettisyys ja paikkaamisen nopeus. Vaihtoehtoja ovat yhdistelmämuovipaikka, amalgaamipaikka, keraaminen paikka, kultapaikka. Hammaslääkärit käyttävät eniten yhdistelmämuoveja. Omista mieltymyksistä kannattaa keskustella hammaslääkärin kanssa.
Sattuuko juurihoito?
Juurihoidettava hammas puudutetaan tarvittaessa, jotta toimenpiteestä saadaan kivuton.
Voiko hammaskorun laittaminen vahingoittaa hampaan pintaa?
Hammaskorun kiinnitys on kivuton toimenpide, eikä se oikein tehtynä vahingoita hampaan pintaa. Kun haluat hammaskorun kiinnitykseen, varaa aika suuhygienistille.
Kauanko hammaskoru kestää hampaan pinnalla?
Oikein kiinnitetyt hammaskorut pysyvät hampaan pinnalla useamman vuoden ajan.